FŐOLDAL | ERP | A nagy vállalatirányítási rendszer átverés

A nagy vállalatirányítási rendszer átverés

Szerző: 2019. május 22.

Talán emlékszel még a pillanatra, amikor meggyőzött egy informatikai cég értékesítője, hogy átfogó és integrált vállalatirányítási rendszert kell implementálnod a cégednél és az majd megoldja minden gondodat. Ha meglesz az “ERP”, akkor minden ügyviteli problémád egy csapásra rendeződik, látni fogsz minden fontos mutatószámot és a karosszékedből vezérelheted a vállalatod folyamatait.

Amiről most írok, azt azóta már te is tudod: mindez enyhén szólva is átverés! Bevezetted ugyan a vállalatirányítási rendszert és meg is oldódott néhány problémád, viszont jöttek helyette mások, így mégsem érzed sokkal rendezettebbnek az életedet.

Ha magadra ismersz a fentiekben, akkor nyugodj meg, mert nem vagy egyedül ezzel a helyzettel. Sőt állítom, hogy ez a normális egy testreszabott vállalatirányítási rendszer esetén, és a megoldás legtöbbször nem a teljes rendszer lecserélése, hanem a hibás folyamatok áthidalása, automatizálás és a kontrolling erejének a használata. Ezt pedig egy másik szoftverrel tudod megtenni, aminek a neve üzleti intelligencia vagy BI (Business Intelligence).

A jó hír, hogy ennek az ára töredéke a vállalatirányítás rendszerének, bevezetése pedig össze nem hasonlíthatóan egyszerűbb, fájdalommentesebb, gondolj csak arra, hogy míg az ERP rendszerben akár több tucat munkatársad dolgozik, addig a BI-hoz elég 2-3 felhasználó, ezért a bevezetése hosszú hónapok helyett mindössze pár hét, megy mint kés a vajban. A következőkben elolvashatod, hogy mi a jó módszer erre.

ERP korszak vége

Ha nálad nem is nevezhetjük a rendszert integrált vállalatirányítási rendszernek, de biztosan van valamilyen ügyviteli szoftvered (pl. Kulcs Soft, Actual ügyvitel), hiszen az adatok bevitelére vannak felületek és van valamilyen háttér-tároló adatbázis, ahol ezek az adatok gyűlnek. A modern, nagy rendszerek természetesen integráltak, ami azt jelenti leginkább, hogy egy adatot csak egyszer kell bevinned és az megjelenik az ERP rendszer minden moduljában, a használat minden területén.

A legtöbb cég azért lépett erre az útra, mert olvasta az interneten, hogy ez jó dolog, esetleg hallotta az ismerősétől, volt rá épp pályázati forrás, nem tudott már megfelelő adatot szolgáltatni a bankjának, vagy elvárták tőle a folyamatai/termékei nyomon követését és lehetne még sorolni az indokokat.

Kedves Olvasó, ebbe Te is belementél, beleölve rengeteg pénzt, időt és energiát, sokszor tönkretéve saját és munkatársaid idegrendszerét is, hogy az új rendszer használatba kerüljön. És sikerült is. Lehet nem elsőre, csak másodjára, de sikerült és használjátok, viszont már belefáradtál. Amikor a kollégáid megkeresnek, hogy módosítani kellene a programon, összeszorul a gyomrod, mert arra gondolsz, hogy ez megint több hét kommunikáció és sok százezer, sőt, inkább millió forintos költség lesz. Pedig kell, hisz elvárja a vevő, jogszabályváltozás van, az új középvezetőd szeretné látni azt az adatot is, stb.

Fontos hírem van számodra: az ERP rendszerek korszaka lezárult. Ha van bevezetett, adatfelvitelre alkalmas ügyviteli rendszered, akkor az új igényeidet többnyire már nem a fejlesztővel kell egyeztetned, hanem fel kell lépj a következő lépcsőfokra, aminek a neve: üzleti intelligencia vagy BI.

Mielőtt megismertetnélek a szép új korszak eredményeivel, ássunk egy kicsit mélyebbre a múltba.

ERP helyett BI

A szükséges rossz: ERP

A Dyntell fő tevékenysége Magyarországon integrált vállalatirányítási rendszer fejlesztése és bevezetése, ezért – mint a Dyntell egyik vezetője – első kézből világosíthatlak fel arról, miért nem tud teljes lenni önmagában egy ilyen rendszer.

Egy ERP bevezetés általában egy igényspecifikációval indul, amit jobb esetben az ügyfél állít össze, rosszabb esetben az IT tanácsadó cég végezte rendszerfelmérés során alakul ki. Az igényspecifikáció legfontosabb része az a néhány mondat, amikor az ügyfél megfogalmazza, mit akar elérni a rendszer bevezetésével. Noha ezek a célok nem feltétlenül valósulnak meg maradéktalanul, ha le vannak írva, úgy óriási segítséget jelentenek mindkét fél számára a projekt során.

A folyamatfelmérés után következik a vállalatirányítási prototípus-rendszer építése, amit aztán bemutatnak az egyes részlegek kulcsfelhasználóinak. A prototípus számtalan módosításon megy még keresztül, mire eléri azt a szintet, amelynek segítségével már le lehet fedni a vállalati folyamatokat, ugyanakkor már az oktatások és a tesztüzem után elérkezik az az állapot, amikor a rendszert éles üzemben használják és a megrendelések, szállítólevelek, számlák az új ügyviteli rendszerből kerülnek ki.

Időközben jó eséllyel meghaladod a kezdetben kalkulált büdzsét és az is nagyon valószínű, hogy a kezdeti határidőket messze nem fogjátok tudni tartani. A bevezetési folyamat sajátossága, hogy mindezek nem csak a tanácsadó cégtől függnek, ugyanis az ügyfél és a szolgáltató folyamatosan közösen, csapatban dolgozik, ezért ha az egyik fél csúszik a határidővel, akkor a teljesítési idők csúszása is hatványozódni fog a folyamat során.

Talán ismerős az alábbi ábra, aminek a szomorú komikumát mindenki átérzi, aki már vezetett be igazán testreszabható vállalatirányítási rendszert.

NEM jó hasonlat az ERP bevezetésre egy épület építése: az építkezésnél a beruházás kezdetén keletkezik egy terv (építészeti terv, kivitelezési terv, stb.), amit ha a megrendelő elfogad, a terv alapján el tudja kezdeni és végig tudja vinni akár kulcsrakész állapotig az építkezést. Az ERP bevezetésnél nem csak a kivitelező dolgozik, hanem egy közös munka során alakul ki a rendszer, már a tervet is pontról pontra egyeztetve együtt írják meg. Ráadásul az ügyfél tapasztalat szerint legalább kétszer annyi időt tölt a bevezetéssel, mint a szállító.

Az ERP bevezetésére jobb hasonlat a hegedűtanulás lehet. A hangszer kiválasztása után, ki kell választani a hegedűtanárt (de nem mindegy, hogy népzenét vagy klasszikust akarunk majd játszani). A hangszert fel kell húrozni, meg kell tanulni a fogásmódot és sokat-sokat-sokat kell gyakorolni. Tanár nélkül nem megy, de a tanár nem tud helyettünk megtanulni hegedülni.

Egy ERP rendszer bevezetésének számos buktatója van, de tegyük fel, hogy ezeken túljutottál és már az üzemeltetési időszakban vagy. Itt egy adott havidíjért megkapod a jogszabályváltozásokat és a segítséget a szolgáltató cégtől. Viszont az élet közben változik, és:

 • vevőidnek más formátumban van szüksége a bizonylatokra,
 • vonalkódot kérnek a kiszállított árura,
 • optimalizálod a belső folyamataidat,
 • és új adatokat kell bevinned a rendszeredbe.

Ennélfogva változtatni kell a bevezetett vállalatirányítási rendszeren.

Vegyük a legegyszerűbb módosítást: egy egyszerű kimutatásra – pl. kintlévőségek – szeretnél feltetetni egy plusz oszlopot, mert azt is látni akarod, hogy az adott cég, aki tartozik neked milyen éves forgalmat bonyolít nálad. Felveszed a kapcsolatot a vállalatirányítási rendszer fejlesztőjével, megfogalmazod mit szeretnél és ők adnak egy igen borsos árajánlatot a megvalósításra.

Bár ilyenkor valószínűleg úgy érzed, hogy át akarnak vágni és a sokadik bőrt akarják lenyúzni rólad, el kell áruljam – mivel én belülről, a szoftverfejlesztő cég oldaláról látom ezt a folyamatot -, hogy noha egyszerűnek tűnik, valójában ez egy nagyon erőforrásigényes feladat. A fő probléma az ERP rendszerek adatkezelési filozófiája, ami minden tranzakciókezelő rendszerben azonos: nem arra lett kitalálva, hogy gyorsan és rugalmasan lehessen változtatni a beégetett folyamatokon.

Végül úgy döntesz, megrendeled a plusz oszlopot a kimutatásra, ki is fizeted a díj felét, hogy elkezdjék a munkát, majd vársz, vársz és… vársz. Röpke hetek, hónapok alatt elkészül az új fejlesztés, majd amikor megkapod és teszteled majdnem agyvérzést kapsz, mert rájössz, hogy hibásan számol a program. Miután reklamálsz, a fejlesztő megmagyarázza neked, hogy nem jól specifikáltad az igényedet és úgy is lehetett érteni, ahogy ők számolják ezt az összeget. És kezdődik elölről az egész…

Nos, egy BI segítségével ugyanez a feladat néhány perc, de legfeljebb néhány óra, és akár Te is meg tudod csinálni magadnak. Mindezen küzdelmek mellett az ERP egy kihagyhatatlan lépcsőfok, ami nélkül nincs értelme a BI-nak sem, mert az rá épül, illetve azokra az adatokra, amiket az ERP segítségével gyűjtünk és menedzselünk. Szóval ezen túl kell esni.

A megoldás: BI

Milyen problémáidra jelenthet megoldást egy üzleti intelligencia rendszer?

Egy fejszével be lehet verni egy szöget, fegyverként is használható, de alapvetően a favágásra találták ki. A BI hasonlóan egy multifunkciós eszköz, de amiben a legjobb az a profitnövelés és kontroll. A bevételed megsokszorozható egy jó stratégiával, fenntartható egy jó szervezeti és informatikai rendszerrel, de megfelelő elemző eszköz nélkül lehetetlen a profitodat kimaxolni.

1 Mrd forint forgalom felett minden nap százezreket buksz már egy hasonló eszköz nélkül, ezért mi azt vállaljuk a Dyntellnél: kössünk garanciális szerződést arra, hogy kétszámjegyű százalékos növekedést érünk el a profitodban.

Vizualizálj egy nagy zsákot aranyporral megtömve, ami a fő raktárad/gyártóüzemed/irodád közepén van felfüggesztve, melyen apró lyukakból folyik ki az aranypor. Ha odaszaladsz, egy-két lyukat még be tudsz fogni az ujjaddal, de ugye Te is érzed, hogy nem ez a leghatékonyabb megoldás.

Egy megfelelő, figyelmeztető üzenetküldéssel ellátott üzleti intelligencia rendszer figyelmeztet arra, hogy ha valami nem úgy megy a cégedben, ahogy kellene. Az adatok, illetve az adatok hiánya egyértelműen megmutatja, hogy milyen folyamataid vannak rendben és mivel lehet probléma. Nincs más teendő tehát, mint egy automatizált üzenet küldése a megfelelő középvezetődnek, ami egy jó BI-ban néhány másodperc alatt beállítható, akár workflow-szerűen.

Biztosan rájöttél már Te is, hogy a könyvelésed a NAV-nak, esetleg a bankodnak készül, pedig az lenne a feladata, hogy a tulajdonosnak és vezetőknek infót adjon. Olyan dolgoknak kellene kiderülnie belőle, hogy nyereséges-e a céged vagy milyen profitod van az egyes termékcsoportokon. Nem láttam még olyan KKV-t Magyarországon, ahol ez tisztán és világosan látszott volna.

Ez nem a könyvelőd hibája, de még csak nem is a könyvelő szoftveré. Az önköltség elemzés egy fontos tudományág, ahol onnan indulunk, hogy az értékesítési árból levonjuk az alapanyag költséget vagy beszerzési árat, míg az elemzés vége szinte elvész a végtelenbe, hisz a költséged minden elemét leoszthatod a bevételedre és a bevételed a legkülönfélébb metszetekben elemezheted.

Ha már úgy ismered az önköltségedet, mint a tenyeredet, akkor pontosan látni fogod, hogy az egyes költségelemek optimalizálása milyen hatással van az összprofitodra – ezt egy kockás papíron már nem lehet kikalkulálni, de legtöbbször egy Excelben sem. Sok cégvezető érzésből nyirbálja a költségeit, viszont így a profit csekély növekedését éri csak el, viszonylag nagy áldozatok árán.

Miért nem tudja ezt az ERP?

Az ERP tranzakciókat kezelő rendszer és egészen más a struktúrája, az adatok tárolási mechanizmusa, így nem alkalmas arra, hogy rugalmasan és gyorsan lehessen új szempontok szerint lekérni az információkat. Az ERP feladata, hogy az adatok felvitelét biztosítsa és a bevezetésekor kialakuljon egy olyan folyamat a cégedben, amit a rendszered lekövet és a folyamatos adatfelvitel így megoldott. Vagyis azt a rendszert az adatok felvitelére és tárolására tervezték és nem a dinamikus adatlekérésre.

Természetesen van arra lehetőség, hogy az ügyviteli rendszeredben megvalósíthass egy egyedi kimutatást, ami a Te szád íze szerint mutatja meg az információt, de ennek a lefejlesztése elég költséges és időigényes, ráadásul a kész kimutatás nem lesz valami gyors, mert abból az adattárolóból dolgozik, ahol nem az információkinyerés, hanem az adatbevitel az elsődleges.

A modern BI rendszerek viszont bármilyen vállalatirányítási rendszer adatbázisához tudnak kapcsolódni és szinkronizáció segítségével átemelik az adatokat a saját, analitikai alapú adatbázisukba és onnantól van egy rendszered, ahol villámgyorsan le tudsz kérdezni új szempontok szerint egy információt.

Példák arra, hogy hogyan teszi egyszerűbbé az ERP használatát is a BI

Sok olyan funkció van, ami általában az ERP rendszerből is elérhető, de a BI-ban sokkal egyszerűbben és rugalmasabban állítható be. Az ERP fejlesztések lassúak és drágák, a BI riportot akár Te magad is össze tudod rakni és nem derül ki a végén, hogy nem is így gondoltad.

Néhány példa arra, hogy hogyan lehet foltozni az ERP funkcióhiányait:

 • Kötelező mezők beállítása lehet macerás az ERP-ben, főleg akkor, ha pl. egy új cikk felvitelénél meg kell vizsgálni számos körülményt, hogy az adott mező kötelező-e. Ezért sok ügyfelünk a BI-t használja a kötelező mezők kiváltására: pl. ha úgy kerülnek be a cikkek, hogy nincs könyvelési cikkcsoportjuk vagy kontírozás típus, akkor a beállított riasztás küldi a pénzügyi vezetőnek a listát hetente.
 • Sokszor nincs arra sem lehetőség, hogy egy cég végig kövesse ERP-ben egy vevői rendelés bizonylat láncát. Több rendelésből szállítólevél vagy picklista, több szállítólevélből több számla, ki tudná azt követni, hogy az adott cikk le lett-e valóban számlázva? Van aki tétel/fej szinten akar erre kimutatást, pl. hogy sorban lássák, hogy melyik vevői rendelésből melyik szállítólevél készült el, melyik picklistából melyik szállítólevél, melyik szállítólevélből készült számla, és mindezt egy táblázatban, soronként.
 • Egy másik riport abban segít a könyvelőnek, hogy ellenőrzi, adott bizonylatokhoz tartozó könyvelési bizonylatok megfelelő periódusra esnek-e, illetve egyáltalán minden bizonylat könyvelve van-e.

Vannak olyan esetek is, amikor egy BI sokkal rugalmasabb tud lenni, mint az ERP:

 • Sok helyen használatos a fizetési felszólítás vagy korosított számlakimutatás. Azért használják BI-ból, mert sokkal több a lehetőség a személyre szabásra.
 • Mások arra kérnek kimutatást, hogy minden értékesítő megkapja a hozzá tartozó ügyfél kifizetetlen számláit, és hogy ezt automatikusan küldje ki a szoftver az e-mail címekre, mindenkinek csak a sajátjait.
 • Másik eset a dolgozókkal kapcsolatos kimutatások, mivel általában több helyen lehet a dolgozó kitöltve, pl: bizonylaton, a bizonylat albizonylatán, szerződésen. BI-ban tudjuk szabályozni, hogy mikor honnan melyik dolgozóval számoljon.
 • Ugyanez érvényes az értékesítőre is. Van olyan cég, ahol az értékesítő lehet, hogy  a dolgozó mezőben szerepel, ha az üres, akkor a munkapontnál lévő értékesítő, ha az is üres, akkor a cégnél lévő értékesítővel kell számolni.
 • Jutalékrendszerben vagy teljesítménybérnél esetén a fizetések kiszámításánál is nagy segítség lehet a BI, mert a fizetést mindenki más rendszer alapján akarja számolni, más képletekkel, más feltételekkel.
 • Van olyan ügyfelünk aki csak azért rendeli be a készleteket egy BI kimutatás alapján, mivel a korábbi évek készletmozgásait szereti dinamikusan megjeleníteni.

Egy jó BI-al a riportok elkészítését és a megfelelő emberek számára történő eljuttatását egyszerűen automatizálhatod. Az érzés olyan, mint, amikor az Excelben dolgozol: a lehetőségeknek csak a Te képzeleted szab határt.

A fentebb felsorolt  ERP hibák foltozása mellett a BI természetesen számos plusz funkcióval is bír.

A jó üzleti intelligencia szoftver legfontosabb ismérvei

A BI bevezetése sokkal egyszerűbb, mint egy vállalatirányítási rendszeré, mert:

 • a BI projekt nem forgatja fel a teljes cég ügyvitelét, mivel a meglévő adatokra épül,
 • a BI projekt jellemzően csak a vezetőket érinti, akik motiváltabbak általában,
 • a BI rendszer licensz- és bevezetési költsége jóval kevesebb, mint egy ERP rendszeré,
 • a BI rendszer egyik nagy előnye, hogy képes összefogni és egy közös felületen megjeleníteni a vállalati szigetrendszerekből származó adatokat.

Mindemellett a legjobb BI rendszerek a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

Beépített workflow –  ami a vállalati folyamatok automatizálását támogatja. Előre beállítható, hogy milyen események beköveztekor milyen akciókat indítson a rendszer, illetve mely felhasználóknak milyen üzenetet küldjön. A komplex üzenetkezelő képes egy webes felületen az üzleti partnerek számára testreszabott grafikonokat publikálni (pl. lejárt számla esetén).

Tervezés – a BI teljességéhez nem csak az adatok vizualizálása, hanem az üzleti adatok tervezésének lehetősége és a tervek teljesülésének folyamatos követése is hozzátartozik.

Testreszabható – mivel kulcsfontosságú döntéstámogató eszköz, fontos, hogy a munkafolyamatokba beépüljön, ezért jó ha a szállító hozzáfér a rendszer forráskódjához.

Predikció – azaz előrejelzés, jóslás. Az ún. analitikai képességekkel rendelkező BI képes a múlt adataiból előre jelezni a jövőt idősorok esetén.

Adatok visszaírása ERP-be – gyakran kérik tőlünk például, hogy az előrejelzett gyártandó mennyiséget írjuk vissza a vállalatirányítási rendszer adatbázisába, hogy teljesen automatizáljuk a termeléstervezést.

Szemantikus réteg megléte – vagyis az egyes diagramok programozási tudás nélkül is beállíthatók.

Pivot tábla – Az Excelnél fejlődött ki és talán te is használod, de a BI-ban biztosan imádni fogod, mert az adatok elemzésére talán ez a legrugalmasabb eszköz jelenleg.

Mobil és web elérhetőség – Jó ha az adataidat meg tudod osztani a weben biztonságos módon és mobilról is elérhetőek a fontos diagramok akár útközben is.

Szakértő bevezető csapat – A hatékony bevezetést az biztosítja a BI esetén, ha a tanácsadó nemcsak az üzleti folyamatokhoz ért, hanem a macerás dolgokat is össze tudja rakni a háttérben. Kérdezz rá az értékesítésnél, hogy azok a tanácsadók fogják-e bevezetni a projektet, akik az SQL-hez (adabázis lekérdező nyelv) is értenek. Ha magyarázkodni kezd az értékesítő, akkor kezdj el gyanakodni.

Ha minden fenti funkció pipa, akkor kérj egy összetett (de azért nem túl bonyolult) diagram megvalósítását a rendszeredben. Általában ezt egy kisebb összegért (vagy akár ingyen is) elérheted az értékesítési fázisban. Hozzáférést kell adnod az adataidhoz, ehhez írattass alá egy titoktartási nyilatkozatot a leendő szállítóddal és figyeld meg azt, hogy milyen rugalmasan és gyorsan tudják prezentálni neked a kért vezetői információt.

Ha zavart érzel az Erőben, akkor görgess vissza e cikk elejére és gondolj az ERP bevezetés kínjaira. A BI rendszer komoly pénzt tud neked termelni, ezért hatékonyan és profin kell bevezetned.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

ÉRDEKEL A VÉLEMÉNYED:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Vajon meddig működik a vállalkozásod nélküled?

Vajon meddig működik a vállalkozásod nélküled?

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, vajon meddig működne a vállalkozásod nélküled, vagy milyen jó lenne, ha legalább 3 hétig gond nélkül működne, amíg el tudsz menni egy kiadós szabadságra. Ha megkérdeznénk 1.000 vállalkozót, cégtulajdonost, nagy eséllyel az a...

5 dolog, amit lehet, még nem tudtál a kontrollingról

5 dolog, amit lehet, még nem tudtál a kontrollingról

Ahogyan azt minden cégvezető - köztük remélem Te is - elismeri, a kontrolling fontos és szükséges. Valószínűleg azzal is tisztában vagy, hogy ez amolyan ellenőrzésféle, amivel például a pénzügyeidet tudod figyelemmel kísérni (igen, hangsúly a figyelmen). Talán arról...

A magyar cégvezetők 5 főbűne

A magyar cégvezetők 5 főbűne

avagy mit használnak a multik annak kontrolljára, hogy a dolgozóik azzal foglalkoznak-e munkaidőben, amivel kellene? Minden cégvezetőnek él egy kép a fejében a cégéről és annak működéséről. Amikor egy vezető a cégére gondol, látja az egyes embereket és részlegeket,...

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
MI A BAJ AZ ÖSZTÖNÖS CÉGVEZETÉSSEL A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA KORÁBAN? - Dyntell BI előadás
2019. július 16. kedd | Hotel Continental, Budapest
Érdekel hogyan tehetsz szert versenyelőnyre az MI használatával?
Gyere el INGYENES előadásunkra!
2019. szeptember 19. csütörtök | Hotel Continental, Budapest
ÉRDEKEL, HOGY MI A BAJ AZ ÖSZTÖNÖS CÉGVEZETÉSSEL?
INGYENES workshopunkon megtudhatod!
Vezetéknév *
Keresztnév *
Email cím *
Telefonszám *
Utolsó nettó éves árbevétel *
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Tevékenység *
A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév
Keresztnév
Email
Telefonszám
Utolsó éves nettó árbevétel
Tevékenység
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
Név
Email
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
A TELJES ESETTANULMÁNY ELOLVASÁSÁHOZ KÉRLEK, IRATKOZZ FEL!
Név
Email
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!